Desplegar menú lateral
13/09/2022

Vols conèixer la recerca que fem al voltant de la llet?

El dissabte 1 d’octubre obrim les portes de l’IRTA Monells en el marc de la Nit Europea de la Recerca 2022

Quan pensem en un investigador o investigadora, ens ve al cap la imatge d’algú amb bata blanca, un microscopi i una pipeta a la mà. A l’IRTA, les investigadores del programa Producció de remugants fan recerca, també, amb botes de goma i vestides amb una granota; i no només al laboratori, sinó també en una granja de vaques. Investiguen perquè aquests animals puguin produir llet de qualitat i de forma sostenible, i perquè se’n garanteixi el seu benestar, perquè així la població pugui alimentar-se amb un producte nutritiu, saludable, proteic i ric en calci. Vols descobrir la recerca que hi ha al voltant de la llet? Vine a conèixer com l’IRTA fa front als diferents reptes científics al voltant de la producció d’aquest aliment.

Si vols obtenir la resposta a totes aquestes preguntes, les nostres investigadores t’ho explicaran el proper dissabte, 1 d’octubre, a les 11h, en una jornada de portes obertes a l’IRTA Monells, al Baix Empordà, en què hi haurà activitats per a persones de totes les edats. El centre compta amb l’Estació de Vacum de Monells (EVAM), una granja única a Catalunya i el sud d’Europa on es fa recerca i transferència de coneixement.

Per als més grans es faran quatre activitats que giraran entorn a quatre temàtiques: una visita guiada amb explicacions sobre com reduir l’ús d’antibiòtics i quines alternatives a aquests s’estan estudiant, com podem produir energia a partir dels fems de les vaques, com fer la transició de vedells nascuts a granges lleteres cap a granges d’engreix, i com es valora la qualitat dels productes lactis a partir d’un tast de iogurts. Per als més petits, hi haurà un espai on es faran manualitats de la mà d’una educadora acreditada on podran dibuixar, fer casetes niu amb tetrabricks reciclats i pintar tasses.

Si no et vols perdre l’oportunitat de conèixer la recerca al voltant de la llet, inscriu-t’hi aquí! Fes una ullada al programa!

Aquesta activitat es troba dins del marc de la Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra a la vegada a 30 països d’arreu d’Europa.