Desplegar menú lateral
04/05/2022

Fitxes d’oportunitats per aprofitar els aliments adreçades al sector agroalimentari

Un dels reptes que afrontem en l’actualitat és reduir el malbaratament alimentari ja des de la producció. Davant d’uns recursos limitats, un millor aprofitament dels aliments no només és una necessitat, sinó una oportunitat. En aquest sentit, l’Oficina de Vigilància Tecnològica de l’IRTA ha treballat juntament amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) en una sèrie de fitxes d’oportunitats d’aprofitament alimentari. Hi han col·laborat el CREDA i de l’Agència de Residus de Catalunya.

Aquestes fitxes contenen informació, idees i procediments que ens poden ajudar a reduir les pèrdues i el malbaratament i aconseguir un aprofitament d’aquests aliments més efectiu. S’adrecen principalment a les empreses del sector agroalimentari, en especial a aquelles del sector secundari que generen uns subproductes que no saben com valoritzar.

Els subproductes són recursos que s’obtenen del processament d’un aliment i que no formen part de l’objectiu inicial de la producció. Per exemple, en una producció de suc de préssec, la pell o el pinyol poden donar lloc a altres productes derivats, com productes cosmètics.

Dins de la web del DACC podeu trobar diverses fitxes d’oportunitats d’aprofitament alimentari: del préssec i la nectarina, dels cítrics, del tomàquet, de la carxofa, de l’ametlla i de la vinya i el vi.

Per consultar-les només heu d’anar aquí: Fitxes d’oportunitats d’aprofitament alimentari. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (gencat.cat)