Desplegar menú lateral
19/02/2018

Els socis d’INNOÀPAT aproven en la 2ª Assamblea General les propostes de dinamització pel 2018

 

El blockchain pot ajudar a garantir la traçabilitat dels productes alimentaris

Els socis d’INNOÀPAT, la comunitat RIS3CAT d’alimentació coordinada per IRTA, han celebrat aquest dijous 15 de febrer la segona Assamblea General. El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca, ha destacat a l’inici de l’acte la rellevància de la innovació per tal d’aconseguir canvis efectius en el sector. Tots els socis que formen part d’Innoàpat intenten, segons Sarroca, “fer el món de l’alimentació més a l’abast del consumidor”. El director general d’IRTA, Josep Maria Monfort, ha destacat l’esforç del Govern de la Generalitat per poder tirar endavant projectes d’innovació com Innoàpat.

L’Arquitecte de Tecnologies de la Informació d’IBM, Jaume Castanyer, ha explicat que la tecnologia del Blockchain pot aplicar-se al sector alimentari. Aquesta eina, que, d’entre altres usos, sustenta el Bitcoin, és un sistema de registre d’informació en el que totes les baules de la cadena són visibles. D’aquesta manera, es pot auditar el procés de principi a fi.

El Blockchain s’aplica per garantir la traçabilitat dels productes alimentaris. És una manera de donar confiança als consumidors sobre la procedència del menjar. En un moment de desconfiança com el que viu el sector porcí, la seva implementació pot ser beneficiosa. Els socis d’Innoàpat han volgut saber quan s’estendrà aquesta tecnologia. Castanyer ha sigut taxatiu, es tracta d’una tecnologia del present.

A l’Assamblea, s’han presentat i aprovat les propostes de dinamització per l’any 2018. S’organitzaran fòrums d’innovació per trobar solucions tècniques i econòmiques per donar resposta a les necessitats de les empreses. D’altra banda, les “jornades startups” serviran per donar respostes innovadores a les dificultats que es presenten en el sector. A més, es prepararan seminaris sobre noves tecnologies per tal d’estar al corrent de les innovacions que poden ser útils en l’àmbit alimentari.

 

Més informació sobre INNOÀPAT: comunitats RIS3CAT

Seguir INNOÀPAT a Twitter: @GestorInnoapat

Etiquetes: