Desplegar menú lateral
17/06/2019

S’ha acabat la 7a edició del Dry Cured Meat Course. Ens veiem al proper curs!

La setena edició del International Course in Dry Cured Meat Products es va celebrar al centre IRTA de Monells (Girona) del 3 al 7 de juny de 2019. El curs, realitzat en anglès, va comptar amb la participació de 20 professionals procedents de 11 països diferents. amb un perfil variat, inclòs el personal dels departaments de Producció, Qualitat, R+D i vendes d’empreses càrnies i afins (serveis, ingredients i distribució), que cobreix tant pimes, empreses grans i multinacionals.

El curs es va caracteritzar per un enfocament important en la formació pràctica (el 40% de les classes es feien a la planta pilot) i la realitat de la indústria càrnia. El professorat, format per membres de l’IRTA i especialistes d’altres empreses, ha proporcionat una revisió exhaustiva de tots els aspectes relacionats amb la fabricació d’embotits i pernil curat, que inclouen les últimes novetats en tecnologies de processament i una visió general de les tendències industrials.

Durant el curs, es van fabricar més de 30 productes carnis cru-curats diferents, de manera que els assistents podrien tenir exemples de diversos tipus de productes i tecnologies que es troben a diferents zones del món.

Aquest any el tema destacat va ser “Abordar els reptes de seguretat alimentària en la indústria de la carn cru-curada”. Abans del curs es van fabricar a l’IRTA diferents productes carnis amb diferents estratègies per millorar la seva seguretat. Els assistents van tenir l’oportunitat d’avaluar els productes acabats en una de les classes.

A banda de la programació del curs (37,5 hores de classes), també hi va haver temps per a esdeveniments socials, com ara un recorregut guiat a peu per la ciutat vella de Girona i per gaudir de l’entorn de la Costa Brava.

La setena edició del International Course in Dry Cured Meat Products ha mantingut l’elevat grau de satisfacció, com es reflecteix en el fet que el 100% dels estudiants han afirmat que recomanarien el curs.

Per obtenir més informació sobre el curs (i futures edicions), podeu visitar el web: www.drycuredmeatcourse.com.