Desplegar menú lateral

Servei tècnic de Postcollita

 

El Servei Tècnic de Postcollita (STP), format per un equip de professionals amb àmplia experiència en el sector de la fruita i les hortalisses, neix com a resultat de la demanda del sector hortofructícola i té com a principal missió l’assessoria per a la millora de la qualitat, el maneig i la conservació de la fruita i hortalisses durant el període de postcollita, a través del recolzament continuo en les tasques de control, mesura i anàlisi de les instal·lacions, equips i processos propis de les centrals hortofructícoles.

Serveis

1. Assessoria tècnica durant la postcollita de la fruita i hortalisses:

  • Lliurament d’un Manual de Recomanacions anual, adaptat a les característiques de cada central.
    Control dels processos de neteja i desinfecció de les instal·lacions, equips i envasos, recomanant les substàncies més adequades.
  • Recomanació del tractament postcollita més apropiat per a cada situació.
  • Anàlisi de la qualitat i avaluació de la seva aptitud per a la conservació.
  • Revisió de l’emplenat i estibat de les cambres i dels paràmetres òptims de conservació frigorífica i la desverdització dels cítrics.
  • Supervisió dels paràmetres de conservació, seguiment de l’estat dels productes i de la contaminació ambiental de les cambres durant tota la campanya.
  • Recomanacions per a l’acondicionament de fruites segons els paràmetres de qualitat establerts pel clients.

2. Implantació i seguiment de sistemes de qualitat:

Assessorament extern en els següents casos:

  • Protocols obligatoris sobre seguretat alimentària: APPCC i traçabilitat. Estudi i aplicació de solucions individualitzades.
  • Protocols opcionals de qualitat: ISO 9002, Global Gap, BRC, IFS, Nature Choice, requeriments específics de clients.
  • Seguiment dels protocols de qualitat anteriors: auditories internes i no conformitats detectades en auditories externes o de clients.

3. Realització d’estudis específics per a centrals hortofructícoles o empreses auxiliars al sector de la fruita, entre d’altres:

  • Eficàcia de nous productes en postcollita i alternatives més respectuoses amb el medi ambient.
  • Optimització de processos (manteniment de la cadena del fred, cloració de línees de confecció, manipulat, higienització de la central i envasos, etc.).
  • Determinació dels punts d’impactes en línees de manipulació a través de fruits electrònics i possibles solucions.
  • Aplicació de noves tecnologies i tècniques en la postcollita de fruita: estudi sobre noves atmosferes, sistemes no destructius per al control del producte, envasats en atmosferes modificades, etc.

4. Formació:

  • Cursos de Manipuladors d’Aliments.
  • Cursos sobre implantació de sistemes de qualitat: APPCC, traçabilitat i normes de qualitat.
  • Cursos específics segons les necessitats de cada central hortofructícola, com ara apilat, conservació, identificació alteracions, …

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment