Desplegar menú lateral

Seguiment del medi marí i seguretat alimentària

El principal objectiu de la unitat de Seguiment del Medi Marí (SMM) a les zones de producció és la vigilància de la qualitat del medi i la identificació de situacions de perill tenint com finalitat la reducció del risc d’intoxicacions alimentàries associades al consum de productes de l’aqüicultura.

SMM prioritza el desenvolupament de noves metodologies d’anàlisi funcionals, de toxicologia cel·lular i instrumentals aplicades a la monitorització de les zones de producció, a la vigilància de productes alimentaris i a la identificació de noves toxines i compostos bioactius.

Les nostres activitats estan principalment dirigides a l’administració i empreses del sector (aqüicultura, seguretat alimentària i medi ambient) i laboratoris i empreses orientades al desenvolupament de noves eines biotecnològiques aplicades a la detecció de compostos actius.

Serveis

Dades oceanogràfiques i biològiques, identificació de fitoplàncton:

  • Determinació de fitoplàncton sota ACREDITACIÓ ISO 17025, emesa per ENAC amb nº 900/LE1796).
  • Seguretat alimentària: determinació d’agents microbiològics (Determinació d’E.coli sota acreditació ISO 17025, emesa per ENAC amb expedient nº 900/LE1797), de toxines marines (Determinació de toxines lipofíliques i toxines amnèsiques sota acreditació ISO 17025, emesa per ENAC amb expedient nº 900/LE 1797 i contaminants en aliments.
  • Identificació de compostos bioactius.
  • Cultius de microalgues.
  • Estudis de citotoxicitat.
  • Desenvolupament de mètodes analítics funcionals, de toxicologia cel·lular i instrumentals per a la identificació de substàncies bioactives.
  • Desenvolupament de Biosensors.

Aplicacions

  • Caracterització de les zones de producció d’aqüicultura i millora de les activitats.
  • Establiment d’accions preventives per garantir la qualitat del producte i la protecció del consumidor.
  • Identificació i producció de substàncies bioactives.
  • Obtenció de material de referència amb toxines i caracterització del potencial tòxic.
  • Desenvolupament de mètodes d’identificació de substàncies dirigits a la indústria alimentària.

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment