Serveis
1. Paràmetres físics per a la predicció de la qualitat de les matèries primeres:
- Conductivitat, pH, multifreqüència, impedància, capacitat de retenció d’aigua, color, greix intramuscular, textura, NIRS, RMN, etc.
- Desenvolupament de sondes no invasives On-line.
- Calibració i determinació del llindar de lectura per sondes, segons la matriu de l’aliment.
Suport al desenvolupament de sensors i biosensors.
2. Característiques bioquímiques del múscul relacionades amb la qualitat de la carn i del peix:
- Contingut de pigments, enzims oxidatius i glicolítics.
- Capacitat de retenció d’aigua (CRA).
- Proteïnes i lípids estructurals.
3. Proteomes:
- Identificació de proteïnes relacionades amb l’expressió gènica sota diferents condicions i tractaments de producció.
4. Anàlisi d’enzims:
- Proteases, lipases, enzims oxidatius i antioxidants, enzims plasmàtics (LDH, ICOH).
5. Lípids:
- Triglicèrids i lípids de membrana relacionats amb l’estructura dels aliments.
6. Caracterització sensorial:
- Matèries primeres i aliments envasats en relació amb la genètica, nutrició, cultiu i tractaments ante i post mortem, condicions de post-collita, etc.
7. Estudis de la vida útil dels aliments
Aplicacions
- Caracterització dels atributs dels aliments orgànics.
- Robòtica aplicada a la selecció qualitativa On-line d’aliments pel sistema de multi-sensors.
- Sondes On-line per a la detecció de la composició de matèries primeres (magre i greix) abans o durant el procés de mescla®.
- Efectes dels antibiòtics en l’expressió gènica i proteomes: Efecte de la millora genètica i producció d’aliments sobre les característiques dels proteomes.
- Estudi de lípids i proteïnes relacionats amb la millora genètica i la nutrició animal per a la millora de la seguretat i la qualitat sensorial del producte.