L’objectiu és oferir solucions als problemes on hi pot intervenir la nutrició i va dirigit a empreses productores d’additius i subproductes, de nutrició humana i animal, de fabricació de pinsos para al bestiar, de producció i transformació de carn i ous i a autoritats i agències de seguretat alimentària.
Serveis
- Desenvolupament de nous productes i additius nutricionals.
- Estudis i assajos per al registre de nous additius.
- Avaluació d’aplicacions comercials de nous additius.
- Fabricació de pinso per a estudis i assajos de recerca.
- Estudis d’estabilitat de medicaments, additius i altres productes.
- Fàbrica de pinsos experimentals.
- Granges experimentals de truges reproductores en cicle tancat, de porcs de transició i engreix.
- Granges experimentals de pollastres, gallines, galls d’indi i altres espècies menors.
- Laboratori especialitzat en:
– Anàlisi del valor nutritiu i de digestibilitat in vitro i in vivo de matèries primeres i pinsos.
– Determinació de components dels pinsos com enzims, pigmentants, vitamines, aminoàcids sintètics, marcadors de trànsit intestinal, etc.
– Mètodes de cromatografia HPLC i CG per a determinació d’aminoàcids, àcids grassos, polisacàrids, etc.
Aplicacions
- Seguretat dels aliments per al consumidor.
- Efectes de la nutrició sobre la salut i el benestar animal.
- Efectes de la nutrició sobre el medi ambient en la producció intensiva.
- Efectes de la nutrició sobre les característiques nutricionals, sensorials i de salut de la carn i els ous. Funcionalitat de la carn i els ous.
- Utilització i caracterització de nous ingredients.
- Estudis d’alimentació líquida del bestiar porcí i utilització de subproductes.