Desplegar menú lateral

Koroneiki IRTA i -38®

Origen

Principal varietat d’oli a Grècia.

Característiques destacables

Arbre

  • Vigor: Mitjà-poc
  • Port: Obert
  • Densitat de canòpia: Compacta
  • Entrada en producció: Precoç
  • Potencial productiu: Alt
  • Fructificació: En raïms
  • Maduració: Mitjana-Tardana

Fruit (dades plantació en bardissa i en regadiu, Tarragona)

  • Mida (g): 0,90 ± 0,14
  • Relació polpa/os: 3,44 ± 0,84
  • Contingut en oli (% smt): 22,9 ± 0,8
  • Contingut en oli (% sms): 52,4 ± 3,4

Oli verge

  • Àcids grassos (%)
  • palmític C16:0 11,4
  • esteàric C18:0 2,51
  • oleic C18:1 76,6
  • linoleic C18:2 6,89
  • linolènic C18:3 0,93
  • relació mono/poliinsaturats 10,0
  • Polifenols totals (ppm àc. cafeïc): 400
  • Amargor (K225): 0,45
  • Estabilitat (hores a 120ºC): 15,23

Perfil sensorial

Oli verge de fruitat verd intens, i molt ric en aromes secundaris, que recorden a la fulla de l’olivera i a diverses hortalisses, com la carxofa. En boca, dominen les sensacions de picor, amargor i astringència, encara que persisteix una nota clara de dolçor que contribueix a mantenir un cert equilibri sensorial.

Avaluació global

Varietat productiva amb precoç entrada en producció. Se la considera resistent a la sequera però sensible al fred. Tolerant a “ull de gall” (Spilocaea oleagina). Fruit molt petit que madura entre el període de maduració de l’“Arbequina” i el de l’“Arbosana”. Produeix olis verges apreciats comercialment, de color verd intens i bastant ric en àcid oleic, polifenols i compostos amargs que li configuren una llarga vida útil.

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment