Desplegar menú lateral

Identificació i Epidemiologia de virus i fitoplasmes

Les malalties produïdes per virus i fitoplasmes són difícils de controlar donat que no existeixen productes fitosanitaris per a la seva eradicació.

Aquests patògens són causants de malalties molt importants en cultius de fruiters de pinyol i de llavor, vinya i hortícoles. Per poder-les controlar és necessari utilitzar material sà, conèixer els mecanismes de transmissió (a través de vectors i/o mitjançant propagació vegetativa) i conèixer les plantes hostes que actuen com a reservori d’aquests patògens.

L’IRTA ofereix el servei d’identificació de virus i fitoplasmes causants d’aquestes malalties i també el de determinar els vectors més eficients en un àrea concreta, així com identificar les seves plantes hostes.

Els fitoplasmes es transmeten a través d’insectes (cicadelids, fulgorids o psil·lids) i aquest servei permet identificar quines són les espècies transmissores en cada cas. En el cas dels virus, quan la transmissió es realitzi a través d’insectes, el servei ofereix l’ identificació de les espècies transmissores més importants a la zona. Es disposa de càmeres climàtiques, quarenteno i hivernacles per a la realització d’assajos de transmissió amb insectes i laboratoris per realitzar els anàlisis de detecció (moleculars o serològics).

Serveis

›› Estudi epidemiològic de virosis en fruiters.
›› Estudi epidemiològic de virosis en hortícoles.
›› Estudi epidemiològic de fitoplasmosis en fruiters i vinya.
›› Estudi epidemiològic de fitoplasmosis en hortícoles.

Aplicacions

›› Establir mesures de control adequades per a diferents malalties produïdes per virus i fitoplasmes.
›› Identificació i caracterització molecular de virus i fitoplasmes.

 

(Contactar amb Assumpció Batlle)

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment