Serveis:
1. Identificació de plantes, animals o microorganismes utilitzant l’empremta genètica.
2. Investigació sobre gens específics (proteòmica, transcriptòmica i genòmica).
3. Traçabilitat de microorganismes al llarg de la cadena alimentària mitjançant sondes gèniques (PCR, transcripció inversa, PCR a temps real, RAPD-PCR).
4. Assegurament de la qualitat dels aliments i gestió de la cadena alimentària.
- Detecció de patògens d’origen alimentari (PCR a temps real, PCR multiplex).
- Detecció de microorganismes alterants (PCR a temps real, PCR multiplex).
- Traçabilitat de cultius iniciadors mitjançant emprenta genètica (perfil de plàsmids, RAPD-PCR).
5. Validació de noves tecnologies de conservació (assajos d’inoculació de patògens)
- Avaluació de la pasteurització de productes per altes presions.
- Avaluació de la pasteurització de productes per microones.
- Avaluació de nous bioconservadors.
- Avaluació d’altres tecnologies emergents i/o suaus, com plasma fred, radiofreqüències, pulsos elèctrics o lluminosos, etc.
Aplicacions
- Avaluació microbiològica.
- Comportament de patògens en diferents condicions, productes, etc.
- Comportament de cultius iniciadors seleccionats, estudis d’implantació.
- Idoneïtat de soques seleccionades per a productes seleccionats.