Desplegar menú lateral

Estudis de laboratori i animals a la Unitat d’Alta Biocontenció

 

Les instal·lacions de la Unitat d’Alta Biocontenció permeten treballar amb patògens de grup de perillositat 3. L’IRTA-CReSA ofereix als seus clients la possibilitat d’utilitzar espais tant de laboratori com de l’animalari per a realitzar estudis.

 

  • Instal·lacions tecnològicament avançades per dur a terme estudis amb agents patògens que requereixen mesures de nivell de bioseguretat 3.
  • Gestió segura d’agents infecciosos d’alt risc, inclosos sistemes d’aïllament hermètic, gradients de pressió negatius, filtració absoluta de l’aire i tractament de residus líquids i sòlids.
  • La instal·lació BSL3 comprèn espais de treball dedicats a laboratoris i instal·lacions per a animals per treballar amb animals petits i grans
  • Els experiments es realitzen seguint estrictes reglaments ètics i de bioseguretat, proporcionant la màxima cura i benestar possible.

 

Instal·lacions per a animals

– Infeccions experimentals amb patògens animals i zoonòtics (excepte aquells que requereixen instal·lacions BSL4) mitjançant múltiples espècies animals com ratolins, conillets d’índies, fures, conills, animals de granja (ovelles, cabres, bovins i porcs) i espècies d’animals salvatges. La instal·lació compta amb 12 boxs experimentals per allotjar animals grans.

– També es poden dur a terme estudis de competència vectorial amb diferents espècies de mosquits..

 

Espais de laboratori

  • Hi ha sis laboratoris que es dediquen a: cultiu cel·lular, virologia, bacteriologia, prions i treballs de biologia molecular.
  • Hi ha disponible un classificador de cèl·lules BD FACSAria que pot proporcionar serveis independents.
  • També es pot proporcionar formació, assessorament i equipament a petició.

 

Exemples d’èxits anteriors

– Recerca i serveis per a empreses públiques i privades que treballen en agents patògens BSL3 com ara: virus de la pesta porcina clàssica, virus de la pesta porcina africana, virus de la vall del Rift, prions, virus de la grip altament patògens, Mycobacterium spp i molts altres patògens endèmics que requereixen instal·lacions de contenció elevades per a la seva manipulació com: Haemophilus parasuis, Mycoplasma hyopneumoniae, Salmonella spp, circovirus porcí, etc.

– Programes de vigilància per encàrrec de la Generalitat de Catalunya com ara: prions, virus del Nil Occidental, tuberculosi, grip aviària, virus transmesos per mosquits, etc.

 

Descarrega tots els serveis de l’IRTA-CReSA (PDF)

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment