Aquesta oferta tracta d’estudis epidemiològics (descriptius i analítics), modelització i avaluació de riscos, així com assessorament científic en el disseny, implementació i avaluació de programes de vigilància i control de diverses malalties.
- Estudis epidemiològics: disseny de l’estudi, anàlisis estadístiques i interpretació epidemiològica.
- Determinació de la transmissió de malalties entre i dins de les granges: investigació del patró espacial de les malalties dels animals, modelització de la propagació de la malaltia dins i entre les granges i avaluació de mesures de control, investigacions de brots, determinació de les causes més probables d’introducció de la malaltia a una granja.
- Anàlisi del risc de la introducció de malalties en una població animal segons les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut Animal (OIE).
- Disseny, implementació i avaluació de programes de vigilància i control: disseny d’una xarxa de vigilància, disseny d’un programa de control i anàlisi de la sensibilitat dels sistemes de vigilància mitjançant models d’arbres d’escenaris.
Exemples d’èxits anteriors:
- Cursos d’epidemiologia veterinària a nivell nacional i internacional per a organitzacions internacionals com l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) o la Comissió Europea.
- Desenvolupament d’una aplicació per a la gestió de la vigilància i control en cas d’epidèmia de pesta porcina africana, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Estudis epidemiològics:
- Avaluació de l’impacte econòmic i els factors de risc de Streptococcus suis dins del projecte PIGS (H2020).
- Avaluació de l’eficàcia del sistema de vigilància de la tuberculosi en bestiar boví a Espanya dins dels projectes Epi-Tuber (MICINN) i Epi-Risk (Era-Net ANIHWA).
- Desenvolupament d’aproximacions genèriques per a l’avaluació de riscos d’introducció de malalties animals infeccioses dins del projecte G-RAID (EFSA – Partnering Grant).