Línies d’investigació:
›› Optimització de:
- els materials d’envasament per aliments.
- les tecnologies d’envasament existents.
- l’envasament en atmosfera modificada.
›› Desenvolupament de:
- materials biodegradables.
- sistemes d’envasament actiu i intel·ligent.
- recobriments per aliments.
›› Millora de:
- la seguretat i higiene dels aliments mitjançant millores en els envasos i tècniques d’envasament.
Laboratoris i equipaments:
›› Laboratoris per a anàlisis físiques, químiques i microbiològiques d’aliments.
›› Texturòmetres.
›› Analitzadors de gasos, de fugues i d’estanquitat.
›› Aplicador de recobriments de superfície (lab coater).
›› Cromatografia líquida (HPLC), espectrometria de masses (MS), sala d’avaluació sensorial.
›› Microones:
- amb sensors de temperatura.
- amb càmera termogràfica IR.
›› Sala blanca i envasadores: atmosfera modificada, skin, tray-skin, flow-pack i buit.
›› Planta pilot d’aliments.
›› Planta pilot de noves tecnologies de conservació d’aliments.
›› Vitrines comercials per a assajos de vida útil.
Serveis:
›› Caracterització de materials (assajos mecànics, estanquitat, segellat, etc.).
›› Solució de problemes tecnològics d’envasament (estudis pilot i in situ).
›› Estudis de:
- interacció envàs-aliment: migracions (químic i sensorial).
- maquinabilitat per a nous materials d’envasament en planta pilot.
- biodegradabilitat/compostabilitat.
- vida útil dels aliments envasats. Challenge tests.
›› Adaptació de l’envàs a la tecnologia de conservació (pasteurització, esterilització, forn, atmosfera modificada, microones i altes pressions).
›› Envasament d’aliments en sala blanca.
›› Solucions d’envasament segons l’aliment i la seva cadena de distribució.
›› Assessorament tecnològic a empreses i formació adaptada a cada client.