Desplegar menú lateral

Cultiu in vitro de plantes

El laboratori de Cultiu in vitro de Plantes de l’IRTA s’ha centrat en l’aplicació de tècniques de cultiu de teixits vegetals orientades a donar suport i accelerar els programes privats o públics de millora genètica. Entre aquestes oferim la micropropagació, el rescat d’embrions, la generació de línies doble haploides i tetraploides, la obtenció de plantes modificades genèticament, i la generació de cultius cel·lulars.

Serveis i Aplicacions

Micropropagació: Propagació de plantes, portaempelts o varietats, seleccionades en programes convencionals de millora. S’aplica principalment en arbres fruiters (Pyrus spp, Prunus spp., Malus spp., Juglans regia, Pistacia vera, Actinidia deliciosa, Jatropha curcas) i ornamentals.

Rescat d’embrions: recuperació de plantes viables a partir d’embrions immadurs, derivats d’encreuaments entre varietats primerenques de préssec i nectarina. Aplicable a encreuaments interespecífics en ornamentals, hortalisses o fruiters.

Generació de línies doble haploides i poliploides: generació, a través d’androgènesi o partenogènesi, de línies doble haploides (LDHs), útils per a produir línies homozigots, pares d’híbrids comercials. Aquest servei s’ofereix per a diversos cultius hortícoles, i es podria aplicar a plantes ornamentals com ara clavell. La producció de línies tetraploides s’ofereix per hortícoles i ornamentals.

Transformació genètica: la transformació genètica facilitada per Agrobacterium està disponible per a certs genotips d’arròs, vinya, meló, pebrot, tomàquet i tabac. Els protocols s’ofereixen per a confirmar la funcionalitat de gens clonats.

Cultius cel·lulars: generació, manteniment i producció de cultius cel·lulars a partir de diferents parts i espècies de plantes.

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment