Desplegar menú lateral

Cultiu in vitro de plantes

El Laboratori de Cultiu in Vitro de Plantes de l’IRTA al Fruitcentre s’ha centrat en l’aplicació de tècniques de cultiu de teixits vegetals orientades a donar suport i accelerar els programes privats o públics de millora genètica. Entre aquestes oferim la micropropagació, el rescat d’embrions, la generació de línies doble haploides i tetraploides, el cultiu de suspensions cel·lulars, i el disseny i us del bioreactor GreenTray®.

 

SERVEIS I APLICACIONS

 

Micropropagació: Propagació de plantes, portaempelts o varietats, seleccionades en programes convencionals de millora. S’aplica principalment en arbres fruiters (Pyrus spp, Prunus spp., Malus spp., Juglans regia, Pistacia vera,  Corylus avellana, Actinidia deliciosa, Jatropha curcas) i ornamentals.

Rescat d’embrions: recuperació de plantes viables a partir d’embrions immadurs, derivats d’encreuaments entre varietats primerenques de préssec, nectarina i albercoc. Aplicable a encreuaments interespecífics en ornamentals, hortalisses o fruiters.

Generació de línies doble haploides i poliploides: generació, a través d’androgènesi o partenogènesi, de línies doble haploides (LDHs), útils per a produir línies homozigots, pares d’híbrids comercials. Aquest servei s’ofereix per a diversos cultius hortícoles, lleguminoses i ornamentals. La producció de línies tetraploides s’ofereix per hortícoles i ornamentals.

Cultius cel·lulars: generació, manteniment i producció de cultius cel·lulars a partir de diferents parts i espècies de plantes.

Cultiu in vitro en el bioreactor GreenTray®: Aquest bioreactor, dissenyat i patentat per IRTA, s’utilitza en el propagació de diverses plantes, llenyoses i herbàcies, i en test de tolerància a estressos biòtics o abiòtics.

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment