Desplegar menú lateral

Avaluació de la Micorrizació

La demanda de productes biotecnològics en els sistemes agrícoles s’ha incrementat en els últims anys degut a un millor coneixement dels riscos associats a la utilització excessiva de productes fitosanitaris procedents de la indústria química. Això ha portat a proposar els fongs formadors de micorrizes com una alternativa sostenible per a la protecció vegetal, per millorar el creixement de les plantes i optimitzar la seva resistència en front de situacions adverses.

La recerca en micorrizes s’ha dirigit a una gestió sostenible dels sòls agrícoles, a la restauració de sòls degradats, a la millora de la tolerància de les plantes en front de patògens, a la traçabilitat de fongs ectomicorrízics comestibles i al desenvolupament i transferència de la tecnologia de producció d’inòcul micorrízic.

L’IRTA ofereix aquest servei a empreses productores d’inòculs de micorrizes que requereixin controls de qualitat dels seus productes, a empreses agroquímiques que vulguin comercialitzar productes formulats a base de fongs micorrízics, a viveristes que busquin un valor afegit a les seves plantes i a cultivadors de tòfona negra i d’altres fongs comestibles (Lactarius, Boletus, etc.) que necessitin fer el seguiment del nivell d’establiment del fong en plantacions productores.

Es disposa de laboratoris equipats, hivernacles i parcel·les a l’aire lliure per realitzar les avaluacions pertinents.

Serveis

Verificació i optimització de la micorrizació en fongs ecto i endomicorrízics: Avaluació de la presència de micorrizes en sòls i en arrels de plantes.
Formulació d’inòcul micorrízic: Desenvolupament i avaluació de nous formulats.
Traçabilitat de la micorrizació mitjançant caracterització morfològica i tècniques moleculars.

Aplicacions

›› Control de qualitat d’inòculs comercials de micorrizes.
›› Desenvolupament de nous productes formulats a base de fongs formadors de micorrizes.
›› Traçabilitat de la tòfona negra i d’altres fongs comestibles en parcel·les productores.
›› Millora de la propagació d’espècies llenyoses amb problemes d’arrelament.

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment