La Tomografia Computeritzada (TC) és una de les tecnologies emergents d’interès per a la indústria alimentària ja que permet un control no destructiu d’un mateix producte al llarg de tot el procés d’elaboració. Això permet estudiar l’evolució del producte davant l’aplicació de diferents processos al llarg del temps, així com l’estudi de les estructures internes dels aliments.
Aplicacions
- Suport en el disseny i desenvolupament de nous processos.
- Optimització dels processos d’elaboració de productes carnis i de peix amb baix contingut en sal.
- Classificació de canals segons el seu contingut gras.
- Avaluació de la qualitat del producte final.
- Control dels processos d’assecat i maduració en aliments (productes carnis, peixos, fruites, formatges, etc.).
- Qualitat i maduració de fruites.
- Anàlisi d’estructures internes d’aliments.
Serveis
- Millora de la productivitat i automatització.
- Millora de la qualitat de productes elaborats.
- Disseny de nous processos.
- Optimització dels processos d’elaboració.
- Estudi dels processos de congelació/descongelació.
- Estudi dels gradients d’aigua en diferents productes.
- Estudi de la formació d’anomalies en l’interior del producte.
- Estudi de les estructures i textures de tot tipus d’aliments, formació d’ulls en formatges, etc.
- Estimació dels continguts de greix en carn.
- Suport al disseny de processos per elaborar productes amb un contingut reduït en sal.