Serveis
1. Anàlisi Químic
- Valor Biològic i Nutricional, Composició d’ingredients, Additius.
- Avaluació de l’equivalència substancial (bioequivalència).
- Composició d’olis i greixos (àcids grassos, triglicèrids, lípids polars, esterols, colesterols, etc.)
- Aminoàcids i proteïnes.
- Carbohidrats.
- Vitamines.
- Oligoelements i minerals.
- Classificació de les fibres musculars.
- Estabilitat oxidativa.
- ELISA (residus).
2. Anàlisi Físic
- Anàlisi de Textura i Reologia.
- Paràmetres tecno-funcionals (conductivitat, activitat aigua, capacitat de retenció d’aigua, espectres de color …)
- Tomografia Computeritzada (distribució de la sal, moviment de l’aigua, etc.)
3. Anàlisi Microbiològic
- Determinació de la contaminació general o específica de superfícies, productes alimentaris, ingredients i additius.
- Estudis de vida útil comercial.
- Estudis de vida útil segura (proves d’ inoculació de patògens i microbiologia predictiva).
- Identificació de fonts de contaminació creuada.
- Efectivitat de desinfectants i conservadors.
- Detecció de microorganismes alterants i patògens.
Aplicacions
- Components bioactius: fitosterols, flavonoides, pèptids, polifenols, glicosinolats, antioxidants, etc.
- Lípids: perfil total d’àcids grassos (C4 a C24), àcids grassos n-6 i n-3, cis – trans – CLA, colesterol, àcids grassos trans. Triglicérids i colesterol.
- Anàlisi de nutrients i additius: proteïna, greix, humitat, hidroxiprolina, carbohidrats, clorur, nitrats, nitrits, etc. (anàlisi clàssic, NIRS i NIT).
- Aminoàcids essencials i perfil total d’aminoàcids.
- Perfil proteínic d’aliments per electroforesi 2D.
- Àcid fòlic, Vitamines E i C, Complex Vitamínic B.
- Control de Qualitat.
- Verificació dels plans APPCC.
- Estudis “In situ” d’ingredients, additius, productes alimentaris, etc.
- Estudis de validació.
- Estabilitat de vitamines en processos tecnològics i matèries primeres.