Desplegar menú lateral
04/06/2021

Quin és el paper de l’IRTA en l’estudi de la biodiversitat?

T’ho expliquem: la biodiversitat i la seva conservació és un dels pilars de la recerca de l’IRTA. I es que, malgrat tot els nostres avenços tecnològics i científics, depenem completament d’uns ecosistemes sans per obtenir tots els recursos necessaris per a l’activitat agroalimentària… i per a la vida, de fet.

Per això, durant els darrers dies a l’IRTA ens hem sumat a la campanya “Jo soc #biofollower”, entre els dies mundials de la Diversitat Biològica (22 de maig) i el del Medi Ambient (5 de juny). Aquesta campanya ha estat impulsada per l’Observatori de la Biodiversitat de Catalunya, creat des del Departament de Territori i Sostenibilitat i coordinat pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), l’Institut de Ciències del Mar i l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). La iniciativa té com a base l’Informe sobre l’estat de la natura 2020, en el qual l’IRTA també va participar.

I què és un “biofollower”? Són aquells professionals (i a vegades voluntaris) que s’encarreguen d’obtenir les dades i fer el seguiment d’un ecosistema o espècie. Una tasca indispensable per cuidar la salut del nostre entorn.

A l’IRTA tenim molts científics i científiques “biofollowers”, que treballen en l’estudi i el seguiment de la biodiversitat en les seves línies de recerca. S’han donat a conèixer a Twitter aquests dies amb una sèrie de vídeos on ens fan cinc cèntims de la seva tasca. Ara, els podeu veure tots a continuació en aquest recull: