Desplegar menú lateral

XERIGOT, de residu a suplement alimentari.

Data d'inici: 01/06/2020 Data de fi: 30/09/2022
Programa responsable: Qualitat i tecnologia alimentàries

Entitats finançadores:

L’objectiu d’aquest projecte és eliminar el xerigot que es produeix a la Formatgeria Montbrú. Eliminar el residu i crear la possibilitat d’obtenir un benefici. Disminuir l’impacte de la destrucció del mateix i generar un residu 0. Per acomplir aquest objectiu es planteja caracteritzar el residu, estudiar-ne la composició i crear noves begudes derivades:

– Desenvolupament d’un producte làctic en base a xerigot

– Desenvolupament de kèfir de xerigot

S’espera aconseguir:

– Valoritzar el xerigot, subproducte de formatgeria, per elaboració de productes per consum humà amb alt valor afegit

– Diversificació de negoci en petits establiments formatger sense que sigui necessari la realització d’una gran inversió – Afegir valor a les produccions ramaderes i a establiments formatgers

– Disminució de l’impacte ambiental en establiments formatgers

– Obtenir resultats transferibles al sector lacti artesà.

Etiquetes: