XERIGOT, de residu a suplement alimentari.
Investigador principal:
Entitats finançadores:
L’objectiu d’aquest projecte és eliminar el xerigot que es produeix a la Formatgeria Montbrú. Eliminar el residu i crear la possibilitat d’obtenir un benefici. Disminuir l’impacte de la destrucció del mateix i generar un residu 0. Per acomplir aquest objectiu es planteja caracteritzar el residu, estudiar-ne la composició i crear noves begudes derivades:
– Desenvolupament d’un producte làctic en base a xerigot
– Desenvolupament de kèfir de xerigot
S’espera aconseguir:
– Valoritzar el xerigot, subproducte de formatgeria, per elaboració de productes per consum humà amb alt valor afegit
– Diversificació de negoci en petits establiments formatger sense que sigui necessari la realització d’una gran inversió – Afegir valor a les produccions ramaderes i a establiments formatgers
– Disminució de l’impacte ambiental en establiments formatgers
– Obtenir resultats transferibles al sector lacti artesà.