Desplegar menú lateral

SUSTAINOLIVE: Nous enfocamentss per promoure la sostenibilitat de les plantacions d'oliveres a la Mediterrània

Data d'inici: 01/06/2019 Data de fi: 31/05/2022
Programa responsable: Gestió Integral de Residus Orgànics

Entitats finançadores:

L’objectiu de SUSTAINOLIVE és millorar la sostenibilitat del cultiu de l’olivera a través de la implementació i promoció de noves solucions tecnològiques sostenibles (STS) que es basen en conceptes agroecològics, i en l’intercanvi de coneixements i la co-creació entre actors clau i usuaris finals.

Per aconseguir això, SUSTAINOLIVE:

  1. Identificarà la diversitat de condicions pedoclimàtiques, paisatgístiques, socioeconòmiques i polítiques, juntament amb l’heterogeneïtat en el coneixement tecnològic  en els principals països productors d’oli d’oliva de la Mediterrània (Espanya, Portugal, Itàlia, Grècia, Tunísia i Marroc), gràcies a la participació activa dels usuaris finals en una plataforma participativa.
  2. Identificarà una sèrie de STS i estratègies adaptades a la gran diversitat del cultiu de l’olivera.
  3. Avaluarà una àmplia gamma de variables relacionades amb els serveis ecosistèmics, així com una avaluació socioeconòmica i del cicle de vida (LCA) en una xarxa d’oliveres que ja hagin implementat les STS identificades.
  4. Implementarà tecnologies innovadores (per exemple, compostatge, producció d’estruvita) per reutilitzar subproductes de l’almàssera amb finalitats agrícoles.

Etiquetes: