Russeting en pera Conference: Definició de criteris d'aplicació de sals cúpriques mitjançant un model de previsió de russeting a partir de l'estat fenològic del fruit, les condicions meteorològiques previstes i la predicció mesoescalar d'humitat relatives
Desplegar menú lateral

Data d'inici:
04/09/2007
Data de fi:
04/04/2050
Programa responsable:
Fructicultura
Investigador principal:
Entitats finançadores:
Els objectius d’aquest projecte són:
- Desenvolupament d’un model de previsió del russeting natural degut a les condicions meteorològiques durant el període de sensibilitat del fruit i del russeting generat mitjançant l’aplicació de sals de coure en base al producte, a l’estat fenològic del fruit i a les condicions meteorològiques posteriors a la seva aplicació.
- Validació d’un model mesoescalar de predicció del temps (bàsicament la humitat relativa a nivell de superfície) i la seva aplicació a peu de parcel·la.
- Avaluar l’eficàcia i la pèrdua de producció de les aplicacions d’òxid i d’hidròxid de coure en base a l’estat fenològic del fruit i a les condicions meteorològiques.
- Establiment d’una taula de decisió d’aplicacions de sals de coure, en base als models de previsió de russeting natural, artificial i de predicció meteorològica a peu de parcel·la.
- Estudiar alternatives a les sals de coure.