Desplegar menú lateral

Russeting en pera Conference: Definició de criteris d'aplicació de sals cúpriques mitjançant un model de previsió de russeting a partir de l'estat fenològic del fruit, les condicions meteorològiques previstes i la predicció mesoescalar d'humitat relatives

Data d'inici: 04/09/2007 Data de fi: 04/04/2050
Programa responsable: Fructicultura

Entitats finançadores:

Els objectius d’aquest projecte són:

  1. Desenvolupament d’un model de previsió del russeting natural degut a les condicions meteorològiques durant el període de sensibilitat del fruit i del russeting generat mitjançant l’aplicació de sals de coure en base al producte, a l’estat fenològic del fruit i a les condicions meteorològiques posteriors a la seva aplicació.
  2. Validació d’un model mesoescalar de predicció del temps (bàsicament la humitat relativa a nivell de superfície) i la seva aplicació a peu de parcel·la.
  3. Avaluar l’eficàcia i la pèrdua de producció de les aplicacions d’òxid i d’hidròxid de coure en base a l’estat fenològic del fruit i a les condicions meteorològiques.
  4. Establiment d’una taula de decisió d’aplicacions de sals de coure, en base als models de previsió de russeting natural, artificial i de predicció meteorològica a peu de parcel·la.
  5. Estudiar alternatives a les sals de coure.

Etiquetes: