Desplegar menú lateral

MONLIGHT: Podridura bruna causada per Monilinia spp en fruita de pinyol: interacció hoste-patogen-ambient

Data d'inici: 01/01/2018 Data de fi: 31/12/2020
Programa responsable: Postcollita

Entitats finançadores:

En el present projecte s’inclouen aspectes patològics i moleculars en la interacció Monilinia-fruita d’os-medi ambient (llum). 

A partir d’estudis de seqüenciació massiva de transcriptòmica, es podran identificar i determinar els nivells d’expressió dels gens candidats de M. laxa relacionats amb la seva capacitat d’infecció i els de resposta de defensa de la fruita davant del patogen. també s’inclouen estudis de genòmica comparativa per poder traslladar aquests resultats a les altres espècies de Monilinia spp., gràcies a la disponibilitat dels genomes de les tres espècies més importants d’aquest gènere. Tots aquests estudis milloraran els coneixements bàsics sobre aquesta malaltia que a mitjà-llarg termini proporcionarà noves dianes per a la intervenció química, tal com ja passa en el desenvolupament d’antimicrobians per teràpies humanes.

Aquest projecte abordarà també el paper de la llum en el desenvolupament de la podridura marró, estudiant l’efecte de diferents tipus de llum i fotoperíodes sobre el creixement, la esporulació, la reproducció sexual i la producció d’etilè de M. laxa en fruita, identificant els principals gens fotosensors i la seva relació amb la virulència del patogen.

Finalment s’estudiarà l’efecte de diferents intensitats de llum com un potencial factor en la interacció fruita-ambient, avaluant l’efecte de les intensitats de llum en la producció d’etilè i sobre els possibles mecanismes de defensa en diferents conreessis de nectarines i cireres enfront de la infecció de M. laxa, així com els gens candidats lligats a aquesta resposta de defensa.

Etiquetes: