Desplegar menú lateral

PARCCUN: Cria i reproducció en parcs com a alternativa a l’ús de gàbies en producció de conill de carn

Data d'inici: 01/12/2021 Data de fi: 17/06/2024
Programa responsable: Genètica i Millora Animal

Investigador principal:

Entitats finançadores:

L’objectiu principal de mostrar al sector cunícola una alternativa al sistema d’allotjament en gàbies que permeti ajustar-se al nou paradigma de producció en parcs, millorar el benestar dels animals i amb el menor impacte econòmic possible sobre les granges de conill.

Els objectius específics del projecte són:

  1. Dissenyar i implementar en les nostres granges un sistema d’allotjament alternatiu a les gàbies que, recollint alguns dels aspectes positius de les gàbies, eviti elseu impacte negatiu sobre determinats aspectes debenestar animal, sigui un allotjament polivalent que pugui ser utilitzat tant per a femelles reproductores com per a conills, i mirant de minimitzar la inversió requerida per canvi d’infraestructures.
  2. Analitzar i quantificar l’impacte d’aquests nous sistema d’allotjament en parcs sobre: 1) el benestar i comportament de tots els animals de la granja; 2) l’estat sanitari dels animals; 3) el rendiment (re)productiu de les femelles reproductores i animals en engreix; 4) el compte de resultats de les explotacions.
  3. Traslladar al sector cunícola els prototips de parcs dissenyats i els resultats obtinguts.