Desplegar menú lateral

NUTRISCORE-Nous productes més saludables segons el nivell Nutriscore A, B, C, D, E

Data d'inici: 27/07/2020 Data de fi: 30/09/2022
Programa responsable: Qualitat i tecnologia alimentàries

Entitats finançadores:

Els sistemes voluntaris d’etiquetat nutricional visual frontal i, principalment, el NUTRISCORE han demostrat ser un element amb una forta capacitat d’influir en la decisió de compra dels consumidors i, per això, França, Bèlgica, Espanya i Alemanya han anunciat la seva voluntat de publicar reglaments que regulin el seu ús per a les empreses. Aquests països tenen un important pes de mercat i polític dins de la UE i, això, augmenta la probabilitat que, en un futur proper, l’etiquetat nutricional visual frontal sigui obligatori i unificat dins de la UE. Mitjançant aquest projecte es pretén millorar la classificació nutricional dels derivats carnis definits per les empreses participants per tal d’aconseguir un millor posicionament en el consumidor respecte dels productescompetidors.

L’objectiu del present projecte és la millora de la classificació nutricional dels derivats carnis en base al desenvolupament d’estratègies de formulació d’ingredients i adaptacions dels seus processos d’elaboració.

Diagnòstic de la situació actual dels derivats carnis segons el sistema visual de classificació nutricional NUTRISCORE.

  1. Identificació d’oportunitats d’incorporació de nous ingredients en la formulació dels productes.
  2. Desenvolupament d’estratègies de formulació i procés per a la millora de l’etiquetatge nutricional.

El projecte s’articula en 5 activitats principals:

  1. Diagnòstic de la situació actual dels derivats carnis elaborats per les empreses participants segons el sistema visual de classificació nutricional.
  2. Identificació d’oportunitats d’incorporació de nous ingredients en la formulació dels derivats carnis d’interès.
  3. Desenvolupament d’estratègies de formulació i procés per a la millora de l’etiquetatge nutricional dels derivats carnis.
  4. Desenvolupament d’anàlegs.
  5. Comunicació i divulgació.

Etiquetes: