Desplegar menú lateral

Novametller: Rejoveniment i renovació de plantacions d'ametller en regadiu

Data d'inici: 30/06/2021 Data de fi: 30/06/2023
Programa responsable: Fructicultura

Entitats finançadores:

El projecte “Rejoveniment i renovació de plantacions d’ametller en regadiu (Novametller) és una activitat finançada a través de l’Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022. 

 

En els últims anys l’ametller està esdevenint un dels conreus de mes èxit a nivell de tot Catalunya i de la resta de l’estat espanyol. La implantació del cultiu en noves àrees regables, el nou concepte d’ametller com un nou fruiter i la seva intensificació fa que el potencial productiu fins ara establert pugui incrementar-se fins a límits ara impensables. Aquest projecte és la continuació de tots els treballs de recerca realitzats fins ara per l’IRTA en diferents parcel·les d’assaig situades a la finca experimental que l’IRTA té a Les Borges Blanques.

En aquest projecte es pretén implementar una parcel·la demostrativa per tal de validar quines són les pràctiques de futur per a la renovació i/o rejoveniment de les finques d’ametller de regadiu, implantades durant la primera dècada del segle XXI. Entre les pràctiques a avaluar es contempla tant l’arrancada de la plantació com l’esmotxat, la poda severa, o únicament la implementació de més dotació d’aigua per tal de vigoritzar els arbres.