Desplegar menú lateral

NewTechAqua: Noves tecnologies, eines i estratègies per a una aqüicultura europea sostenible, resistent i innovadora

Data d'inici: 01/01/2020 Data de fi: 31/12/2023
Programa responsable: Aqüicultura

Investigador principal:

Entitats finançadores:

NewTechAqua té la intenció d’expandir i diversificar la producció a la UE de peixos, mol·luscs i microalgues desenvolupant i validant noves solucions tecnològicament avançades, resistents i sostenibles.

A Europa, l’aqüicultura representa prop de el 20% de la producció de peix i dóna feina directa a unes 85 000 persones. L’aqüicultura de la Unió Europea (UE) és coneguda per la seva alta qualitat, la seva sostenibilitat i els seus elevats estàndards de protecció de consumidor.

Augmentar la producció i la competitivitat de el sector és una prioritat. El projecte NewTechAqua, finançat amb fons europeus, desenvoluparà i validar noves solucions sostenibles, resilients i avançades des del punt de vista tecnològic per ampliar i diversificar la producció de la UE de peixos d’aleta, mol·luscs i microalgues.

Les solucions s’agruparan (pinsos, indústria 4.0 agricultura sostenible, genètica, noves espècies i nous productes) i validaran en espècies de peixos d’aleta convencionals (salmó de l’Atlàntic, truita arc de Sant Martí, llobarro i panga) i de nova aparició (peix de llimona , reig, llenguado senegalès i Mugil), mol·luscs (ostión de el Pacífic, musclo) i microalgues.