Desplegar menú lateral

LUPIPROTECH - Obtenció i funcionalització d'aïllats proteics de tramús per al desenvolupament d'anàlegs carnis cuits

Data d'inici: 01/09/2021 Data de fi: 31/08/2024
Programa responsable: Qualitat i tecnologia alimentàries

Entitats finançadores:

Aquest projecte té com a objectiu valoritzar la producció de tramussos mitjançant l’obtenció d’aïllats de proteïnes i el desenvolupament d’anàlegs carnis. El Lupino és una font de proteïnes altament sostenible a la regió mediterrània a causa dels seus requeriments de temperatura, aigua i sòl. A més, a l’ésser una lleguminosa, és capaç de fixar el nitrogen atmosfèric a terra i, per tant, permet una reducció dels fertilitzants. La selecció d’espècies adaptades i la seva promoció com a font proteica emergent per a la indústria alimentària reduirà la dependència d’Espanya i de la resta de països de la UE de fonts proteiques importades com la soja. A més, la seva resiliència a el canvi climàtic augmentarà la competitivitat de el sector primari i proporcionarà una font de proteïnes sostenible a més de contribuir a la reducció de la ramaderia.