Desplegar menú lateral

i3Food: Nous tractaments per a millors aliments

Data d'inici: 26/02/2016 Data de fi: 25/02/2018
Programa responsable: Qualitat i tecnologia alimentàries

Investigador principal:

Entitats finançadores:

i3-food és un projecte europeu, que té com a objectiu principal la implementació de 3 tecnologies innovadores de processament d’aliments que asseguren la validació del control òptim del procés en condicions industrials.

Aquestes tecnologies són:

  • Conservació mitjançant camps de pulsos elèctrics en productes alimentaris líquids, com sucs o batuts.
  • Esterilització tèrmica d’alta pressió per a menjars preparats llests per menjar.
  • Extrusió de productes freds (gelats).
     

El projecte i3-food aconseguirà un control òptim del procés, que conduirà a l’aplicació d’aquestes tecnologies en condicions de funcionament de la vida real. Això es farà demostrant i pilotant en un entorn proper al funcionament dels sistemes de validació aplicables per a cada tecnologia.  Es definirà una estratègia científica i d’avantguarda per superar les barreres del mercat que garanteixin una ràpida i àmplia captació de mercat. Finalment, l’esforç multidisciplinari del projecte connectarà i amplificarà els punts forts de la UE en recerca en tecnologies avançades.

Web del projecte: