i3Food: Nous tractaments per a millors aliments
Investigador principal:
Entitats finançadores:
i3-food és un projecte europeu, que té com a objectiu principal la implementació de 3 tecnologies innovadores de processament d’aliments que asseguren la validació del control òptim del procés en condicions industrials.
Aquestes tecnologies són:
- Conservació mitjançant camps de pulsos elèctrics en productes alimentaris líquids, com sucs o batuts.
- Esterilització tèrmica d’alta pressió per a menjars preparats llests per menjar.
- Extrusió de productes freds (gelats).
El projecte i3-food aconseguirà un control òptim del procés, que conduirà a l’aplicació d’aquestes tecnologies en condicions de funcionament de la vida real. Això es farà demostrant i pilotant en un entorn proper al funcionament dels sistemes de validació aplicables per a cada tecnologia. Es definirà una estratègia científica i d’avantguarda per superar les barreres del mercat que garanteixin una ràpida i àmplia captació de mercat. Finalment, l’esforç multidisciplinari del projecte connectarà i amplificarà els punts forts de la UE en recerca en tecnologies avançades.