EMBOCHEESE: Desenvolupament de nou concepte de formatge embotit i optimització del procés de maduració
Desplegar menú lateral
Data d'inici:
01/11/2018
Data de fi:
30/09/2021
Programa responsable:
Qualitat i tecnologia alimentàries
Investigador principal:
Entitats finançadores:
L’objectiu d’aquest projecte és la creació de nous formatges innovadors lligats amb cordill, amb qualitat, textura i gust dels formatges madurats de gran format, amb una reducció del temps de maduració i obtenint nous mercats i vies de negoci pel sector lacti.
De manera específica, els objectius que es plantegen dins aquest projecte són:
- Desenvolupament de nous formatges innovadors lligats amb cordill
- Desenvolupament de noves tripes per embotir quallada de formatge
- Desenvolupament d’alginats com a material per embotir la quallada de formatge
- Desenvolupament del control de la humitat del procés a través d’un NIR portàtil
Intrínsecament, s’espera aconseguir:
- Disminució dels temps de maduració del formatge, amb la conseqüent disminució de consum energètic de les càmeres de maduració
- Disminució de la manipulació del formatge en el seu procés de maduració
- Diversificació de negoci de les formatgeries sense que sigui necessari la realització d’una gran inversió
- Afegir valor a les produccions ramaderes i a establiments formatgers
- Introduir tecnologia de sensorització pel control de qualitat de processos en l’industria formatgera
- Obtenir resultats transferibles al sector lacti artesà