Desplegar menú lateral

EMBOCHEESE: Desenvolupament de nou concepte de formatge embotit i optimització del procés de maduració.

Data d'inici: 01/11/2018 Data de fi: 30/09/2021
Programa responsable: Qualitat i tecnologia alimentàries

Entitats finançadores:

Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 (Cooperació per a la innovació) del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

L’objectiu d’aquest projecte és la creació de nous formatges innovadors lligats amb cordill, amb qualitat, textura i gust dels formatges madurats de gran format, amb una reducció del temps de maduració i obtenint nous mercats i vies de negoci pel sector lacti. 

De manera específica, els objectius que es plantegen dins aquest projecte són:

  • Desenvolupament de nous formatges innovadors lligats amb cordill
  • Desenvolupament de noves tripes per embotir quallada de formatge
  • Desenvolupament d’alginats com a material per embotir la quallada de formatge
  • Desenvolupament del control de la humitat del procés a través d’un NIR portàtil

Intrínsecament, s’espera aconseguir:

  • Disminució dels temps de maduració del formatge, amb la conseqüent disminució de consum energètic de les càmeres de maduració
  • Disminució de la manipulació del formatge en el seu procés de maduració
  • Diversificació de negoci de les formatgeries sense que sigui necessari la realització d’una gran inversió
  • Afegir valor a les produccions ramaderes i a establiments formatgers
  • Introduir tecnologia de sensorització pel control de qualitat de processos en l’industria formatgera
  • Obtenir resultats transferibles al sector lacti artesà

Etiquetes: