Desplegar menú lateral

ECOPORCDEMO: Estratègies de maneigen la maternitat i el deslletament en producció porcina ecològica per a augmentar el benestar i la sostenibilitat

Data d'inici: 01/12/2021 Data de fi: 17/06/2024
Programa responsable: Benestar animal

Investigador principal:

Entitats finançadores:

 

 

 

Activitat finançada a través de l’operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

Els objectius específics d’aquesta activitat demostrativa seran:
1-Avaluar l’efecte d’aportar diferents materials de nidificació (palla o encenalls) en zones diferenciades de la paridora en la conducta i benestar de la truja i la taxa de mortalitat i benestar dels garrins.
2-Avaluar l’efecte del maneig diferenciat del niu (aprenentatge dirigit en l’ús delniu vs. entrada voluntària)en paridores lliures en producció ecològica en la taxa de mortalitat neonatal i el benestar en garrins.
3-Avaluar l’efecte de la socialització en la fase de maternitat en lactació conjunta, o el deslletamenten grup reduït vs. grup gran, en el creixement, fisiologia i benestar dels garrins.
4-Elaborar materials formatius en relació a estratègies conjuntes maternitat-deslletament per a millorar la resiliència, supervivència,benestar i sostenibilitat en producció porcina ecològica.