Desplegar menú lateral

ECO-ZEO: Desenvolupament d'un conjunt d'aplicacions noves i ecoeficients de zeolita per al sector agrícola

Data d'inici: 01/03/2012 Data de fi: 29/02/2016
Programa responsable: Fructicultura

ECO-ZEO té per objecte el desenvolupament d’un nou grup de productes verds per a la protecció de cultius agrícoles (eficients, respectuosos amb el medi ambient i sostenibles), per ser utilitzats com a recobriment de fulles i fruits.

Aquests productes oferiran una àmplia gamma d’efectes beneficiosos en termes d’ús eficient de l’aigua, control de plagues i malalties, reducció de l’ús de plaguicides, augment del rendiment dels cultius i tolerància a l’estrès abiòtic.

Aquest grup de productes es basarà en els següents avenços científics i tecnològics:

  1. Zeolita 4A aplicada a la superfície de fulles i fruits;
  2. Estratègies adaptades per a la protecció de cultius sostenibles: emmascarament cromàtic, interferència en comportament, control biològic;
  3. Nou ús d’ingredients actius sostenibles i pigments;
  4. Noves configuracions dels additius / adjuvants per millorar el rendiment del recobriment.

ECO-ZEO s’aconseguirà per mitjà d’un procés d’innovació en els productes agrícoles verds basat en l’associació de l’àmbit acadèmic, agro-biotecnologia de les PIME i la indústria. Els agents involucrats en aquest esquema oferiran un nou conjunt de coneixement científics i tècnics per al desenvolupament continu, permetent aplicacions a diferents cultius i les seves amenaces, i per a diferents sistemes i escenaris de producció. Aquest conjunt de coneixements constarà de metodologies d’investigació i les millors pràctiques per al desenvolupament de nous productes i avaluació de la seva sostenibilitat.