Desplegar menú lateral

ECO Ametlla: Introducció de nous models productius pel cultiu de l'ametller en ecològic

Data d'inici: 11/10/2018 Data de fi: 30/09/2020
Programa responsable: Fructicultura

Entitats finançadores:

El cultiu de l’ametller ha experimentat un canvi molt important després de la incorporació dels nous regadius, de les varietats tardanes i extra-tardanes i dels nous models productius, que ha provocat que ara ja es puguin obtenir produccions superiors al 1.500 kg d’ametlla en gra i hectàrea.

Un cop els agricultors han assolit aquest canvi progressiu en la rendibilitat del cultiu de l’ametller, el següent pas és la recerca no sols de la sostenibilitat econòmica sinó que també l’ambiental i l’alimentària, mitjançant la introducció de l’agricultura ecològica en el cultiu. Es pretén treballar amb diferents models productius en producció ecològica, que aglutini l’activitat en diferents materials vegetals d’ametller, diferents dissenys, i diferent tipologia de maneig agronòmic per tal d’obtenir un producte amb residu zero i una gestió mediambiental sostenible, aspectes bàsics en l’agricultura ecològica.

Aquest projecte aportarà al sector els coneixements necessaris per tal d’elegir la varietats i/o portaempelts que presentin un millor comportament agronòmic i productiu (com una susceptibilitat reduïda a diferents plagues i malalties) i elegir el millor model productiu i el maneig més eficient sota el condicionant de la producció ecològica. A més, la disponibilitats d’una finca demostrativa de referència servirà al sector, tècnics, assessors i agricultors, per a poder transferir i mostrar els resultats de l’experimentació i de la innovació tecnològica.