Caracterització i eficiència d'agrosistemes per una producció de porcs ibèrics més sostenibles
Investigador principal:
Entitats finançadores:
Els objectius del projecte són:
a) Desenvolupar i implementar estratègies innovadores en l’àmbit de l’alimentació, el control reproductiu i l’avaluació de l’eficiència del sistema productiu per tal d’optimitzar la producció del porc Ibèric de forma sostenible des del punt de vista econòmic i ambiental , conservant l’alta qualitat dels seus productes .
b) Proposar millores en les explotacions per optimitzar la producció i establir valors de referència per avaluar l’efecte de les estratègies plantejades en nutrició, reproducció, benestar animal i qualitat del producte, a fi d’analitzar l’eficiència global del sistema i la evolució .
c ) Determinar els efectes de les diferents estratègies nutricionals i reproductives assajades sobre la composició corporal in vivo , la qualitat de la canal i la carn i les característiques organolèptiques i preferències dels consumidors .
d) Estudiar els efectes en el transcriptoma de l’alimentació amb dietes de baixa proteïna i de protocols de inmunocastración de mascles .