Desplegar menú lateral

CIPTOOLS: Avenços en el control integrat de plagues en cultius hortofrutícoles

Data d'inici: 07/11/2016 Data de fi: 29/12/2019
Programa responsable: Protecció vegetal sostenible

Entitats finançadores:

 

L’objectiu general del projecte és millorar el control de plagues de productes hortofructícoles que tenen un gran interès econòmic, social i alimentari, per fer-los més segurs per a la salut de productors i consumidors i més sostenibles des del punt de vista mediambiental.

Per a això les activitats del projecte se centraran en cultius hortícoles (tomàquet) i fruiters (presseguer i pomera). En aquests cultius hi ha algunes plagues el control de les quals segueix sent difícil i per les que es requereix la utilització freqüent d’insecticides. En aquesta categoria incloem els lepidòpters, i molt especialment la Tuta absoluta en tomàquet, i els pugons i lepidòpters, especialment Grapholita molesta, en presseguer i pomera.

La millora del control d’aquestes plagues s’abordarà des de les següents perspectives:

  1. Millora del control biològic per conservació de lepidòpters en tomàquet i de pugons i lepidòpters en cultius fruiters i
  2. la millora del control de Grapholita molesta mitjançant estudis que permetin explicar la resposta d’olfacció de la plaga, la seva resistència a insecticides, aspectes bàsics de la seva biologia, i l’estudi de la seva distribució a mitja escala.

Etiquetes: