Desplegar menú lateral

ASFREP: Pesta porcina africana, des de les respostes d’emergència fins a la prevenció de l’endedèmia

Data d'inici: 01/06/2020 Data de fi: 31/05/2023
Programa responsable: Sanitat animal

Entitats finançadores:

La complexitat d’ASF i ASFV, juntament amb la falta d’interès de la comunitat internacional, ha deixat desatès el desenvolupament de la vacuna ASF. La situació epidemiològica actual, amb l’ASFV reintroduint contínuament la seva frontera oriental i ràpidament en expansió a Àsia, ha canviat totalment les perspectives sobre les vacunes contra l’ASF.

A partir dels nostres estudis anteriors, vam proposar continuar la nostra particular carrera contra aquesta malaltia amenaçant. A curt termini, pretenem optimitzar les formulacions de BA71∆CD2 (la nostra vacuna Atenuada en viu atenuada), augmentant així les possibilitats d’utilitzar-la
durant les respostes d’emergència. A llarg termini, pretenem desenmascarar el màxim nombre de determinants de protecció possible per generar vacunes de subunitat segures i eficients, una elecció òptima per evitar l’entrada, la reentrada o l’endemesa d’ASF.

Per realitzar els nostres objectius, combinarem la nostra experiència en la manipulació del genoma d’ASFV, la immunologia porcina, la formulació de la vacuna i l’epidemiologia molecular.