AMINOPOULTRY: Un enfoc sostenible per a la reducció del nitrogen de les dejeccions, augmentant el benestar dels pollastres i l’eficiència de la producció
Investigador principal:
Entitats finançadores:
La producció avícola, i en general la dels animals destinats al consum humà, té com a prioritat garantir el benestar i la salut dels animals. Si aquests no gaudeixen del nivell de benestar adequat ni d’un bon estat de salut, no poden desenvolupar tot el seu potencial de creixement. A més, això pot afectar negativament la qualitat sanitària i organolèptica de la carn.
És per aquest motiu, que s’ha identificat la necessitat d’aprofundir en el coneixement sobre l’impacte que l’increment de la sostenibilitat en la producció i la reducció de la càrrega de nitrogen en les dejeccions tenen sobre el benestar, la salut i la producció dels pollastres de creixement ràpid. Aquests pollastres són un pilar fonamental en el subministrament de carn de qualitat, saludable i econòmica a la cadena alimentària.
També és essencial fomentar una renda agrícola viable i la resiliència del sector agrari a tot el territori de la Unió Europea. Aquestes accions contribueixen a millorar la seguretat alimentària a llarg termini, preservar la diversitat agrícola i garantir la sostenibilitat econòmica de la producció agrícola en l’àmbit europeu.
Així doncs, l’objectiu principal del projecte és optimitzar la nutrició, especialment la relacionada amb el nitrogen, dels pollastres de carn, amb la finalitat de:
• Millorar la sostenibilitat mediambiental: Reduir el contingut de nitrogen en les dejeccions per minimitzar l’impacte ambiental.
• Augmentar el benestar animal: Reduir la incidència de pododermatitis mitjançant una formulació amb nivells més baixos de proteïna.
• Obtenir aliments de millor qualitat: Disminuir la presència de miopaties en la carn del pit, millorant-ne així les característiques qualitatives.
El projecte està liderat per Corporación Alimentaria Guissona, S.A.- BonÀrea, i hi participen Vall Companys SAU (beneficiari), Nutreco animal nutrition SAU (no beneficiari), Adiprem (No beneficiari), Adm Animal Nutrition Spain S.A. (No beneficiari), Vidara life ingredients SAU (No beneficiari), INNOVACC- Clúster català de la carn i la proteína alternativa (coordinador) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, IRTA (OPI).