Desplegar menú lateral

AgriRegenCat: Agricultura Regenerativa a Catalunya

Data d'inici: 01/09/2022 Data de fi: 31/12/2025
Programa responsable: Fructicultura

Entitats finançadores:

Finançat pel DACC, Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Generalitat de Catalunya.

És possible desenvolupar una agricultura lliure d’emissions, que protegeixi el sòl i la biodiversitat, i altament productiva?

El projecte d’Agricultura Regenerativa de Catalunya, liderat per l’IRTA, i que compta amb suport del CREAF, junta esforços per impulsar la transformació de l’activitat agroalimentària catalana amb la fi d’aconseguir una transició sostenible cap a una agricultura que respecti els recursos naturals com el sòl i la biodiversitat, que mantingui la productivitat i que afavoreixi la captura de carboni.

Amb un finançament de 2.000.000 € provinent del Fons Climàtic, durant tres anys i mig es treballarà per desenvolupar pràctiques agràries innovadores i útils pel sector primari que demostrin la viabilitat agronòmica i econòmica de l’agricultura regenerativa.

La Dra. Georgina Alins (IRTA), coordinadora del projecte d’Agricultura Regenerativa de Catalunya, treballarà conjuntament amb la Dra. Maite Martínez (IRTA), coordinadora del projecte d’Agricultura del Carboni de Catalunya, per aconseguir la fita marcada en ambdós projectes: impulsar la transició cap a una agricultura sostenible.