Desplegar menú lateral

AgriCorboniCat: Agricultura del Carboni a Catalunya

Data d'inici: 01/09/2022 Data de fi: 31/12/2025
Programa responsable: Aigües marines i continentals

Entitats finançadores:

Finançat pel DACC, Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Generalitat de Catalunya.

 

L’agricultura, la silvicultura i altres usos del sòl són els responsables del 22% de les emissions globals, segons l’IPCC (2022)

El projecte d’Agricultura del Carboni de Catalunya, coordinat per l’IRTA i que compta amb el suport del CREAF i de la UdL, té l’objectiu d’estudiar i posar a punt mètodes per reduir l’emissió dels gasos d’efecte hivernacle mitjançant la captació de carboni als sòls agrícoles. També desenvoluparan mètodes eficients per calcular el balanç entre l’alliberació i captura dels gasos d’efecte hivernacle de l’activitat agrària.

Amb un finançament de 600.000 € proporcionat pels Fons Climàtics de la Generalitat de Catalunya, es seguirà avançant en la investigació de l’Agricultura del Carboni a Catalunya durant un període de tres anys i mig.

La Dra. Maite Martínez-Eixarch, investigadora de l’IRTA i coordinadora del projecte d’Agricultura del Carboni de Catalunya, treballarà conjuntament amb Dra. Georgina Alins (IRTA), coordinadora del projecte d’Agricultura Regenerativa de Catalunya, per aconseguir la fita marcada en ambdós projectes: impulsar la transició cap a una agricultura sostenible.

Etiquetes: