Desplegar menú lateral
04/02/2019

Participem als premis PITA i Ruralapps

Foto de grup del jurat dels premis PITA i Ruralapps

El passat 31 de gener es van lliurar a Girona els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA).

L’IRTA hi va formar part del jurat a través de Joan Manel Albacete (gestor de l’Àrea d’Indústries Alimentàries i director de Serveis Corporatius) i Jacint Arnau (investigador en Tecnologia Alimentària). El jurat va estar presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i constituït també per representants de la UAB, de la UdL, i del DARP.

D’altra banda, el mateix dia també es van atorgar els premis Ruralapps, dedicats a impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils al sector agroalimentari i distingir les millors propostes.

Per part de l’IRTA, va ser candidata l’aplicació “Composició i Paràmetres de Control d’Aliments“, en la modalitat “Professional del Sector”. Es tracta d’una aplicació dirigida principalment a les indústries que tenen interès a conèixer algunes propietats dels aliments per al control del procés i qualitat del seus productes, però també per a persones amb interès per a conèixer les propietats dels aliments. Es troba disponible per a descarregar en format APK per Android.

Podeu consultar la llista completa dels guanyadors dels premis PITA i dels premis Ruralapps aquí. Moltes felicitats als guanyadors i guanyadores!

Una aposta per la innovació tecnològica

Foto de grup dels premiats dels PITA i els Ruralapps (font: Govern.cat)

Amb aquests premis, el Departament d’Agricultura vol donar reconeixement a les empreses agroalimentàries que introdueixen elements tecnològics innovadors en el seu procés productiu i que d’aquesta manera obtenen millores econòmiques, ergonòmiques, de qualitat, seguretat o sostenibilitat. Una forma d’incentivar la innovació tecnològica en un sector agroalimentari cada cop més important i competitiu, que s’enfronta a grans reptes de futur.

Des dels seus inicis l’any 2001, s’hi han presentat 358 candidatures. Properament sortirà publicada la convocatòria del Premi PITA corresponent a l’any 2019.