Desplegar menú lateral
09/06/2022

Participem en la Festa dels Menuts de MonNatura Delta

Un equip de l’IRTA la Ràpita i l’IRTA Amposta va oferir un taller d’observació de macroinvertebrats aquàtics

El passat 4 i 5 de juny es va celebrar la Festa dels Menuts a l’espai de MonNatura Delta, un esdeveniment lúdic i familiar que aplega tallers d’educació ambiental relacionats amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre. L’IRTA va oferir un taller d’observació de macroinvertebrats aquàtics típics dels ecosistemes deltaics, com llacunes, rius i platges.

Els investigadors Núria Cid i Xavier Benito del programa Aigües marines i continentals, i Paula Molina i Néstor Pérez de Cultius extensius sostenibles, amb el suport de la tècnica de Comunicació Marina Torres, van oferir un desplegament d’aquaris, mostres i lupes que va cridar molt l’atenció a moltes famílies que passejaven per la Festa. Durant l’activitat, l’equip de l’IRTA va explicar què són els macroinvertebrats i quin rol tenen a la natura, així com tècniques per observar-los i identificar-los.

Aquesta és la desena edició de la Festa dels Menuts, una activitat organitzada per MonNatura Delta de la Fundació La Pedrera, emmarcada en el Projecte LIFE Green i dedicada al medi ambient i la natura. Agrupa tallers sobre la biodiversitat del delta de l’Ebre, el canvi climàtic, jocs de la descoberta de fauna i parades per descobrir un entorn natural únic i màgic per divertir-se en família.