Desplegar menú lateral
03/06/2022

Ous de gallina i prions protagonitzen dues activitats de l’IRTA a la Festa de la Ciència 2022

Helena Quesada i Beatriz Jiménez.

Tres investigadors de l’IRTA van participar en aquesta activitat de divulgació oferint una demostració sobre curiositats dels ous de les gallines i una microxerrada sobre els prions

Els dies 28 i 29 de maig es va celebrar la 15ª edició de la Festa de la Ciència a la Rambla del Raval de Barcelona, organitzada per Barcelona Ciència de l’Ajuntament de Barcelona. El dissabte al matí, les investigadores del programa de Nutrició animal, Beatriz Jiménez i Helena Quesada del centre IRTA Mas Bové van fer una demostració sobre diverses curiositats dels ous de les gallines. Van ensenyar, per exemple, quin tipus de pinso mengen les gallines i quines propietats nutricionals tenen. També van explicar per què els ous tenen diferents colors, tant de closca com de rovell, i per què alguns tenen mides diferents. El públic, molt divers però sobretot infantil, van poder gaudir dels reptes i preguntes que els feines les investigadores i van aprendre moltes coses sobre els ous, les gallines i els pollets.

El diumenge al migdia, l’investigador del CReSA Enric Vidal va oferir una microxerrada sobre els prions. Va explicar al públic què són aquestes proteïnes assassines i quina recerca es fa des de l’IRTA-CReSA en l’àmbit de les malalties priòniques, tant en l’àmbit humà com animal. El públic, generalment juvenil i adult, van mostrar molt interès per aquests patògens tan curiosos i perillosos.

La Festa va oferir prop de 200 activitats. Des de l’organització celebren l’èxit d’aquesta edició i calculen que durant el cap de setmana hi van assistir més de 12.000 persones.

Veure notícia