Desplegar menú lateral
28/07/2022

Lleida acollirà al setembre el 1er Congrés BIT sobre Bioeconomia, Innovació i Tecnologia de Catalunya

L’esdeveniment reunirà a La Llotja més de cinquanta ponències el 29 i 30 de setembre

L’IRTA hi col·labora com a centre tecnològic i de recerca per transformar l’economia lleidatana amb un model circular i sostenible

El mes de setembre Lleida acollirà el Congrés BIT 2022, presentat com l’esdeveniment de referència a Catalunya de la Bioeconomia, la Innovació i la Tecnologia. La cita tindrà lloc a la Llotja de Lleida els dies 29 i 30 de setembre, i reunirà més cinquanta experts en aquesta matèria.

Organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (DACC), Fira de Lleida i l’Ajuntament de Vic, amb el suport de la Diputació i l’Ajuntament de Lleida, és el principal punt de trobada de les empreses, start-ups i centres de recerca que lideren el futur de la bioeconomia catalana per transformar el sector primari i agroindustrial. La iniciativa compta amb el suport i la col·laboració de l’IRTA, juntament amb la participació d’altres centres de recerca i institucions arrelades al territori.

Una cinquantena de ponents donaran a conèixer les seves experiències entorn de la bioeconomia en diferents sessions temàtiques, taules rodones, tallers i presentacions. L’objectiu del congrés és esdevenir un espai d’impuls a la transformació del sector primari i agroindustrial amb la promoció d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin produir bioproductes i bioenergia de manera més eficient, saludable i respectuosa amb el medi ambient.

De l’IRTA, hi participarà Carme Biel, investigadora del programa Protecció vegetal sostenible, amb una presentació del projecte LIFE ENRICH, que mira de recuperar nutrients de les aigües residuals per tal d’emprar-los com a fertilitzants. També August Bonmatí, investigador del programa Sostenibilitat en biosistemes, que parlarà del projecte NUTRI2CYCLE per crear models de negoci agrícola més eficients i sostenibles per a la recuperació i el reciclatge de nutrients en granja. Per últim, Francesc Prenafeta, investigador del programa Sostenibilitat en biosistemes, moderarà la taula rodona de valorització comercial de les dejeccions ramaderes i altres recursos orgànics.

L’esdeveniment oferirà més d’un centenar d’activitats que tenen per objectiu la informació, la difusió, la formació i la sensibilització al voltant de la bioeconomia. Aquestes activitats es desenvoluparan durant la setmana prèvia a la Fira de Sant Miquel de Lleida, i també durant la celebració de la mateixa.

Des de les principals institucions lleidatanes, la bioeconomia circular es veu com una oportunitat per transformar l’economia. Lleida, de fet, concentra gran part dels excedents de l’activitat agrícola i forestal de Catalunya, i la valorització d’aquests recursos podria significar la creació d’una bioindústria sostenible que impulsi l’economia del territori.

Podreu trobar més informació sobre el Congrés BIT i altres activitats relacionades a la web: Congrés BIT 2022