Desplegar menú lateral
30/04/2020

L’IRTA, peça clau per l’impuls del sector agroalimentari en l’escenari post-COVID-19

Les principals empreses agroalimentàries catalanes, juntament amb el vicepresident Pere Aragonès i la consellera d’Agricultura Teresa Jordà, participen en una trobada telemàtica organitzada per l’Institut per avaluar els efectes de la pandèmia en el sector

                     

L’IRTA va organitzar una trobada amb els representants de les principals empreses agroalimentàries catalanes i el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. La reunió va celebrar-se per via telemàtica del 29 d’abril i va servir per avaluar com la pandèmia de la COVID-19 afecta el sector, i per apuntar solucions per impulsar-lo. «En la trobada, el sector empresarial ha reconegut l’IRTA com un company de viatge per millorar la seva competitivitat», afirma Josep Usall, director general de l’IRTA.

L’Institut haurà de jugar un paper clau en l’horitzó a deu anys que va dibuixar Aragonès, en què el sector agroalimentari haurà d’haver potenciat la innovació permanent, millorat de la transferència de coneixement, i aprofundit en la internacionalització i l’enfortiment de la demanda interna. És la manera, va explicar, que «l’etapa de reconstrucció econòmica del país derivi en un nou impuls del sector agroalimentari com a motor econòmic, com a generador de prosperitat, com a font de qualitat de vida i com a garant de la cohesió social i territorial del país».

En la trobada, tant Aragonès com Jordà van traslladar el seu reconeixement al sector agroalimentari durant la crisi provocada per la pandèmia, que ha estat «cabdal per assegurar l’abastiment de productes alimentaris al conjunt de la ciutadania» segons Aragonès.

Enllaç a la nota de premsa del Govern: http://economia.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=385529