Desplegar menú lateral
05/05/2023

L’IRTA, present en la Seafood Global Expo

Des de l’Institut s’hi van presentar iniciatives relacionades amb l’aqüicultura regenerativa i la reducció del malbaratament alimentari

L’IRTA va estar present a l’edició 2023 del Seafood Global Expo, considerat l’esdeveniment internacional més important de productes del mar, que va tenir lloc els dies 25 al 27 d’abril a Fira de Barcelona. Hi van participar Elsa Lloret, del programa Qualitat i tecnologia alimentàries; Enric Gisbert, cap del programa Aqüicultura; Margarita Fernández, investigadora del programa Aigües Marines i Continentals, i Laia Pintó, tècnica del departament de Vigilància Tecnològica. Tots ells van intervenir en el marc de l’espai Catalonia Hub Seafood, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC). Josep Usall i Rodié, director general de l’IRTA, va visitar també la fira el primer dia.

Elsa Lloret durant la seva presentació al Catalonia Hub Seafood

Durant la primera jornada, Elsa Lloret va presentar els resultats del projecte «Promoció d’espècies pesqueres de poc valor comercial desembarcades (VALPEIX)», un projecte de recerca fet amb el Gremi de Peixaters.

Aquell mateix dia, dins d’una sessió sobre el potencial de l’aqüicultura restaurativa en el Mediterrani, Enric Gisbert va oferir una xerrada sobre innovació i formació. Per una altra banda, durant l’estona dedicada a compartir experiències empresarials, Margarita Fernández va parlar de l’ús d’imatges del satèl·lit Sentinel 2per a la gestió i planificació del cultiu de bivalves, segons els resultats del projecte NewTechAqua.

Durant el segon dia es van presentar dues ponències sobre l’aprofitament dels productes pesquers: des del CREDA es va mostrar una diagnosi de les pèrdues i el malbaratament alimentari al sector de la pesca del seitó. Des del departament de Vigilància Tecnològica de l’IRTA, Laia Pintó va presentar una anàlisi de les oportunitats d’aprofitament del peix a Catalunya.