Desplegar menú lateral
28/11/2024

L’IRTA organitza un curs en elaboració de formatges de pasta filada amb docent internacional

L’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ha organitzat del 19 al 21 de novembre un curs d’elaboració de formatges de pasta filada a les instal·lacions d’IRTA Monells.

La formació ha estat realitzada pel docent d’AgenForm, Lorenzo Picco, i ha comptat amb una mitjana de 10 alumnes per dia, entre els quals hi ha hagut formatgers i formatgeres d’empreses agrícoles locals i estudiants de tecnologies làctees.

AgenForm és una Agència de Formació Professional italiana i referent a tot el món. És un consorci entre empreses, entitats locals i institucions per respondre a les necessitats de formació, innovació, recerca i dinamització de cadenes de valor importants per al desenvolupament econòmic i social del nostre territori i d’àrees més àmplies.

En el curs s’han fet sessions de teoria i pràctica a planta pilot, on els participants han pogut elaborar diversos tipus de formatges de pasta filada, com la mozzarella, la burrata o el provolone…

Aquesta formació forma part del conveni anual d’actuacions de col·laboració amb la Diputació de Girona. L’objectiu proporcionar una formació especialitzada en les tecnologies d’elaboració de formatges dirigida al sector lacti i formatger. Promoure la transformació de la llet produïda a Catalunya ajudarà al fet que les granges lleteres continuïn la seva producció, així com la seva tasca de conservació de territori i camps que abasteixen l’alimentació per la ramaderia.