Desplegar menú lateral
10/05/2017

L’IRTA i Inlac, units en la investigació i el desenvolupament tecnològic del sector lacti

Membres de Inlac van visitar les instal·lacions de l’IRTA, on van poder conèixer els seus projectes d’investigació en el sector lacti.

La Interprofessional Làctia (Inlac) i l’IRTA s’han reunit recentment per analitzar la seva capacitat conjunta de col·laboració i impulsar la investigació i el desenvolupament tecnològic del sector lacti. Aquesta trobada, que s’ha produït al centre IRTA de Monells (Girona), confirma l’aposta comuna de les dues organitzacions per la modernització, la competitivitat i la sostenibilitat del sector lacti.

A més d’establir les bases per posar en marxa de manera conjunta futurs projectes, els membres de la Interprofessional Làctia van poder conèixer de primera mà alguns dels treballs actuals de l’IRTA. Entre ells destaca el projecte europeu Enthalpy, una investigació que impulsa tecnologies per a la millora de la sostenibilitat de la indústria làctia a través de l’aplicació de radiofreqüència per a l’escalfament de la llet i d’energia solar tèrmica. També un segon projecte que busca el desenvolupament de la tecnologia per a la separació integral de diferents proteïnes làcties d’alt valor funcional i econòmic, entre d’altres.

L’IRTA participarà amb una ponència en la propera jornada tècnica de Inlac i en la reunió del Grup de Lactis, de la Plataforma Food For Life. Ambdues tindran lloc al llarg del mes de maig.

La Interprofessional Làctia té entre els seus fins promoure programes d’investigació i desenvolupament que impulsin la innovació i la millora de la qualitat en el sector lacti, així com la creació de productes amb major valor afegit adaptats a les demandes del mercat. En aquesta línia, la interprofessional va signar recentment un acord amb la Plataforma Tecnològica Espanyola dels Aliments Food For Life, gestionada per FIAB, entre d’altres.