Desplegar menú lateral
03/03/2020

L’IRTA i la Paeria de Lleida enfortiran la seva col·laboració

D’esquerra a dreta: Rosa Cubel, directora de Transferència Tecnològica i Relacions Institucionals; Jordina Freixanet, tinenta d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional; Miquel Pueyo, paer en cap de Lleida; Josep Usall, director general de l’IRTA; Joan Girona, delegat institucional de l’IRTA a les Terres de Lleida i el Pirineu; i Luis Asin, cap del programa científic de Fructicultura (font: Javi Martín, La Paeria)

L’IRTA Fruitcentre va rebre el 2 de març la visita de Miquel Pueyo, actual paer en cap (alcalde) del terme municipal de Lleida. Una bona oportunitat per conèixer la recerca que fem a les nostres instal·lacions de la mà dels propis investigadors i amb la guia del director general de l’IRTA, Josep Usall, i el delegat institucional de l’IRTA a les Terres de Lleida i el Pirineu, Joan Girona.

Durant el recorregut, i acompanyat per la tinenta d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet, el paer en cap va descobrir les diferents instal·lacions del centre, així com la feina que duen a terme els grups de recerca que hi formen part, actualment els programes de Fructicultura, Postcollita i Ús Eficient de l’Aigua en Agricultura.

Visita als laboratoris de cultius in vitro, de la mà de l’investigador Ramon Dolcet (font: Javi Martín, La Paeria)

Després de la visita, l’equip directiu de l’IRTA es va reunir amb els representants de la Paeria per explorar les futures vies de col·laboració. Pueyo va destacar l’alt nivell de la recerca i l’aplicació de noves tecnologies en l’àmbit agroalimentari que ofereix el Fruitcentre, i va manifestar la voluntat d’enfortir la cooperació amb l’IRTA i de promoure la seva relació amb els diversos àmbits socioeconòmics de Lleida.

Alguns dels projectes que es van posar sobre la taula són, entre d’altres, el treball per la promoció de la marca Horta de Lleida amb la creació d’un Living Lab, un espai perquè la ciutadania experimenti de manera directa els entorns agraris; també l’organització d’una trobada del sector en col·laboració amb altres administracions.

Els representants de l’IRTA i de la Paeria es reuneixen per tractar les possibles vies de col·laboració (font: Javi Martín, La Paeria)

Les instal·lacions de l’IRTA Fruitcentre, situades al recinte del Parc Científic Agroalimentari de Lleida, es poden veure des de ben lluny al damunt del característic turó de Gardeny. Inaugurat l’any 2013, disposa d’una superfície construïda de més de 6.000 metres quadrats, que acullen més de 100 persones treballant en activitats de recerca i suport.